Правилото за трите пъти в онлайн общуването с клиенти

Правилото за трите пъти в онлайн общуването с клиенти

Правилото за трите пъти в онлайн общуването с клиенти Интернет промени общуването с клиентите и начините, по които те може да бъдат привлечени.

Погрешно е да се използват старите техники за комуникация с възможните купувачи в новата, движена от потребителите интернет среда.

Да сте най-добрите, с най-ниските цени или най-убедителните вече не е достатъчно, посочва сп. Entrepreneur.

Желаните резултати ще дойдат, ако знаете как да водите ефективна рекламна комуникация от името на фирмата в социалните мрежи.

Американката Стар Хол, международен лектор и автор на наръчник за подпомагане на бизнеса чрез социалните мрежи, разкрива 7 маркетингови стратегии, които могат да превърнат служебните онлайн контакти в продажби.

Въпросните стратегии трябва да се следват от лицето (мениджъра, маркетинговия директор, PR-а), което движи фирмената комуникация с клиентите в социалните мрежи. Те са следните:

1. Бъдете щедри: споделяйте знанието и опита на бизнеса си в мрежата без ограничения. Не си мислете, че като разпространявате публично фирмените си идеи, ще загубите, защото ще ви копират. Възприемете споделянето като частично разкриване, което ще привлече интереса към вас и ще стане повод за нови партньорства и бизнес възможности.

2. Следвайте правилото за трите пъти: то е в известна степен обратно на точка номер 1. Ако клиент се свърже с човек от фирмата ви за съвет чрез социалните мрежи, консултирайте го максимум 3 пъти. След това му поискайте пари. Това правило акцентира върху границата между щедростта и достойнството.

3. Не изглеждайте отчаяни: клиентите, които се свързват с вас в интернет, веднага ще разберат, ако вашата фирма общува с тях, само защото има спешна нужда от повече покупки.

Източник: http://www.manager.bg