Бърз профил на Поколението Y

Бърз профил на Поколението Y
Бърз профил на Поколението Y
Снимка: Shutterstock

Те са умни, схватливи и суперсвързани. Разполагате ли с каквото е нужно, за да ги ангажирате?

Поколението Y (родено от 1980 до 2000 г.) съставя огромен дял от активните, платежоспособни потребители във всички страни. Не всеки маркетинг обаче го разбира.

Далновидните компании и през 2018 г. продължават да правят програми за ангажирането му, защото знаят, че то ще състави над 50% от техните клиенти към 2025 г. Това поколение се очаква да има същите и подобни нужди, както предшествениците му, но при него има особености. Водещо е, че се изисква дигитализация – то е свикнало да може да получава всички продукти където поиска, когато поиска, онлайн.

Още през 2013 г., по време на Световния форум за иновации в Ню Йорк, съоснователят на американското списание Mental Floss Уилям Пиърсън обясни защо тази възрастова група е особено важна и ще бъде такава. “Родените през този период са изключително гъвкави. Те са тези, които действително пораснаха сред предизвикателствата на последните големи икономически проблеми. Сториха го по начин, по който други поколения не успяха. И се адаптират по-бързо от всяка генерация преди тях”, смята той.

Ето какво още ги отличава:

Те са умни. Това поколение е съставено от хора, които си поставят цели и са инвестирали в себе си от ранна детска възраст. Интересуват се от своите преуспели връстници предприемачи като Марк Зукърбърг (който в момента не се ползва с особено бляскаво реноме пред тях, но по принцип се възхищават на предприемачите, създали иновации). Вдъхновяват се от хора, които разчупват рамките, като модерния визионер Стив Джобс.

Когато им поднасяте информация, го направете рязко и бързо, но никога не ги подценявайте, съветва Пиърсън.

Те са разсеяни. Превключват устройствата по 27 пъти на час, например. Трудно е да се задържи вниманието им. За да успеете, поставете съдържанието си във всяка платформа, всяка медия. Трябва да можете да грабнете вниманието им, докато преглеждат Twitter набързо или пресичат улицата.

Предпазливи са. Много от тях са мили и мирно настроени.

Често смятат, че медиите се държат манипулативно и ги възприемат като източници на пропаганда. Затова се присъединете към разговора им по смислен начин, комуникирайки с искрен тон.

Милениъли? А може би сте в друга група…

Пазаруват веднага, но и вземат под наем. Изплащат на лизинг.

Подкрепят марките, в които вярват. Като го правят, усещат лека доза чувство за собственост в тях. Чувстват се част от бизнеса и, следователно, биха се върнали към него.

Най-вероятно е да се свържат с марката в социалните медии. Честа грешка е, че много компании намират присъствието си в сайтовете за споделяне смислено само ако от него се стимулира трафик към уебсайта им, от който би последвала някаква продажба. Въпреки че това е голяма част от целта, големите компании ще се провалят, ако не направят всяко свое онлайн преживяване значимо за потребителя отсреща. Ще го сторят, защото иначе няма да изградят вярната аудитория, която ще ги следва.

Съветът е: Фокусирайте се върху потребителското изживяване с марката си в интернет платформите, за да спечелите Y поколението (а и много други). Така ще изградите доверие към себе си.

Източник: Inc.com

Източник: https://www.manager.bg/