Трикове за по-голяма продуктивност на работното място всеки ден

5 популярни мита за успеха, в които не трябва да вярваме
5 популярни мита за успеха, в които не трябва да вярваме
Снимка: Shutterstock

Въпреки всички положителни резултати в днешната бързопроменяща се бизнес среда, технологиите могат да доведат до отвличане на вниманието и да създадат напрежение за нашата продуктивност. От вас се очаква да бъдете на разположение 24 часа, 7 дни в седмицата. Тези 5 прости стъпки ще ви помогнат да увеличите личната си производителност и ефективност на труда.

1. Първо – най-трудното

Когато е възможно, станете рано сутрин, понякога, преди другите да са се събудили и се заемете с най-трудните задачи за деня. Това може да бъде най-продуктивната част от деня и чувството да свършите една нежелана задача още сутринта е страхотно. Това освобождава съзнанието и деня ви.

2. Разделяйте работата

Големите проекти неусетно се превръщат в лавина, която ви затрупва. Един простичък трик да излезете от този капан е да си давате малки почивки. Разделете големия проект на малки части с индивидуални срокове. Така ще може да постигате малки победи всеки ден, за да запазите мотивацията си.

3. Обръщайте внимание на детайлите

Всички сме имали този момент по време на среща, на която някой ни задава въпрос и внезапно осъзнаваме, че сме там само, за да отчетем присъствие. Изключвайте телефона и лаптопа си по време на конферентни разговори или срещи. Ще бъдете изумени колко много може да свършите, когато отделяте истинско внимание на нещата.

4. Пощата (не) може да чака

Бързият отговор е от решаващо значение за специалисти на всички нива. Въпреки това не позволявайте на потока от имейли да отвлече вниманието ви от пряката ви работа. Когато сте започнали дадена работа не я прекъсвайте само, за да отговорите на даден имейл, освен ако не е наистина спешно.

5. Записвайте всичко

Този съвет идва от книгата на Дейвид Алън „Да си свършим работата“. Всеки път, когато имате идея в главата си, веднага я записвайте. Често имаме толкова много задачи и срещи през деня, че е съвсем нормално да забравим критично важните  мисли и идеи, които минават през главата ни.

Карл Стърк, OpenForum

Източник: https://www.manager.bg/