Тъжно ли ви е? Тогава, помислете за тези 4 неща!

10 начина да насочите живота си към желаната промяна
10 начина да насочите живота си към желаната промяна
Снимка: Shutterstock

Често се случва да зацикляме на житейски проблеми и неуредици и тогава забравяме какво имаме тук и сега. Ето какво предлагаме – в такъв момент, просто помислете над този кратък списък и бързо ще си спомните какви щастливци сте!

1. Представете  си друг свят

Влезте в простичък мисловен експеримент: представете си вашия живот без вашите близки и любими хора, без всичко онова, което обичате да правите и ви носи радост. Мислите, че това само ще влоши още повече настроението ви? Кратката негативна визуализация ни помага да разберем какви богатства притежаваме. Сити сте, здрави, а до вас има достатъчно скъпи същества, които ви обичат и подкрепят Значи, всеки ден имате повод да празнувате!

2. Memento mori

Преминаваме към още по-мрачни размишления. Човекът е смъртен и няма какво да се направи срещу това. Но, нека смъртта не ви плаши, а ви мотивира да имате по-сериозно отношение към времето си на този свят.

В какво пилеете ценни часове и минути?

Наистина ли ви харесва това, което правите?

На какво бихте искали да посветите своето време?

Отговорете честно на тези въпроси! Ако се движите към своя мечта, дори и пътят към нея да не е лесен, не прахосвате време напразно.

3. Престанете да се опитвате да контролирате всичко

Подвластни са ви само вашите действия и решения.Да, много неща нез ависят от нас, но този факт не бива да ни лишава от радост.

Същото се отнася и за поставянето на цели. Вие контролирате своите постъпки и действия, но крайният резултат обикновено зависи и от много други фактори. Затова и нерядко изживяваме разочарования – просто отказваме да приемем, че обстоятелствата са по-силни от нас. Не казвайте: “Трябва да го направя… имам…постигна…на всяка цена.”  Нагласата “Ще положа всички усилия, пък каквото стане”, е далеч по-реалистична и резултатна.

4. Излезте от зоната на комфорт

За да не губи вкуса към живота, човек трябва периодично да си отправя предизвикателства: да търси интересни занимания, да учи нови неща. Дори и това, което ни е носило радост, с времето може да се превърне в навик и рутина.

Източник: https://www.manager.bg/