Навиците на успешните предприемачи

Навиците на успешните предприемачи

Навиците на успешните предприемачи Успешните предприемачи често следват сходни работни практики и създават общи навици, които да ги водят към успеха.

Няма значение с какъв бизнес се занимавате, винаги ще имате бизнес операции, които да следвате, да се срещате с клиенти, да развивате марка и да изграждате и поддържате добра репутация. Включете тези полезни навици във всекидневната ви работа, за да оптимизирате бизнеса си, репутацията си и клиентската си база и така по-лесно ще избягвате често срещани грешки:

1. Поставете постижими цели

Важно е да имате дългосрочни цели, към които да се стремите, но краткосрочните ви цели ще ви помогнат да изградите основата, която да подкрепи бизнес израстването. Ентусиазмът често кара предприемачите да действат с плам и да си поставят по-трудни цели за изпълнение. Започвайки с малки цели, можете да ги решите за ден или по-малко и да продължите да се развивате оттам.

2. Измерете прогреса си

Преследвайте краткосрочните и дългосрочните си цели. Следете прогреса си всяка седмица или месец, за да проверявате дали сте на правия път. Най-добрият начин да видите дали се движите в правилната посока е да погледнете как се развиват подобните на вашия бизнес компании.

Един бизнес ментор в същата област може да ви помогне да се определи дали се движите или не със скоростта, която да насърчава растежа без да става непоносимо.

3. Познавайте силните и слабите си страни

Често искаме да сме експерти във всичко, но това обикновено не е възможно, винаги ще има област, в която някой друг е експертът. Бъдете искрени за вашите силни и слаби страни в бизнеса и не се страхувайте да поискате помощ, когато това е по-доброто решение за бизнеса ви.

4. Създайте си график и планирайте деня

Предприемачите може да се озоват в ситуация, в която трябва да покриват много различни фронтове. Много е важно да имате график, който да следвате всеки ден. Отделете си време в началото на всяка седмица да си съставите седмичен график, който включва срещи, задачи, които да бъдат свършени и някакви комуникации, които трябва да бъдат направени.

Бъдете достатъчно гъвкави да правите промени, ако е необходимо, и използвайте вашия график да избегнете загуба на време, което ви спира да си свършите работата.

5. Свържете се с други предприемачи

Една от не толкова скъпите и много ефективни възможности да помогнете на бизнеса ви да израсне е да се свържете с други предприемачи. Независимо дали хората са начинаещи или експерти поговорката  „Две глави мислят по-добре от една.” остава вярна. Често друг човек може да ви помогне да намерите решение на проблемите или да научите нещо ново, което ще разшири възможностите ви за бизнес.

6. Продължете да се обучавате

Голяма част от успешните предприемачи са постигнали знанията и опита си чрез непрекъснато обучение в практиката. В допълнение, за повече знание, може да е полезно да посещавате курсове или да участвате в семинари или изложения, свързани с вашия бизнес. Знанието, което можете да натрупате с времето можете лесно да пречупите през бизнеса ви, а това в дългосрочен план е печеливш ход.

7. Придобивайте и управлявайте таланта

Ще дойде денят, когато няма да можете да управлявате самостоятелно бизнеса си. Когато този ден настъпи вие трябва да наемете хора, които споделят вашите виждания и са ентусиазирани, че ще ви помогнат да постигнете целите си. Търсете талантливи хора, чиито знания и опит допълват вашите.

Навиците и практиките, които влагате в новия си бизнес може да ви помогнат да постигнете успех или да ви накарат да се борите безсмислено. За да избегнете битките и провалите опитайте да следвате тези седем съвета. Въпреки че можете да се изкушите да наобиколите правилата, за да спестите пари или време, можете да получите на ефективност чрез интелигентни бизнес навици.

Планирайте така, че да можете да настроите постижими цели и да измервате напредъка си по пътя. Като вашия малък бизнес расте качва и други на борда, независимо дали чрез помощта на ваши познати или с наемане на служители – те ще ви помогнат да се разраствате и успявате.

По материали на OpenForum

Източник: http://www.manager.bg