Мисли на Стив Джобс, които ще ви накарат да се замислите

Мисли на Стив Джобс, които ще ви накарат да се замислите
Shutterstock

„Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг. Не попадайте в капана на догмите, които са да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашия вътрешен глас. И най-вече, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те по някакъв начин вече знаят какъв наистина искате да станете. Всичко друго е второстепенно…”, казва Стив Джобс, който днес щеше да навърши 63 години.

За мнозина той бе самото въплъщение на иновацията. Неуморно се трудеше, за да реализира своите идеи и мечти, и успя да превърне Apple в една невероятна реалност. През 2011 г. Стив Джобс загуби битката с рака.

Следват още няколко силни цитати от него, които ще ви накарат да се замислите:

„Бъдете критерий за качество. Някои хора не са привикнали към среда, където отличните постижения се очакват.”

***

„Иновацията различава лидера от последователя”.

***

„… почти всичко – всички външни очаквания, цялата гордост, целият страх на притеснението от провала, тези неща просто избледняват пред лицето на смъртта, оставяйки само това, което е наистина важно. Да помниш, че ще умреш е най-добрият начин, който знам да избегнеш капана на това да мислиш, че имаш нещо за губене. Вече си беззащитен. Няма причина да не следваш сърцето си.”

***

„По-забавно е да си пират, отколкото да работиш във флота.”

***

„Мисля, че ако направиш нещо и то се окаже доста добро, след това трябва да направиш нещо друго прекрасно, не да се спираш на него прекалено дълго. Просто разбери кое е следващото.”

***

„Останете си гладни, останете си глупави!”

***

„Не можеш просто да питаш потребителите какво искат и да опитваш да им го даваш. До времето, в което ще си го създал, те ще искат нещо ново.”

***

„Пикасо е казал: „Добрите художници копират, великите – крадат. „Ние никога не сме се срамували да откраднем гениална идея.”

***

„Няма успешни хора, които никога в живота си не са се препъвали и не са правили грешки. Има само успешни хора, които са допускали грешки, след което са променили плановете си на база на миналите неуспехи.”

***

„Когато бях на 17 г., прочетох един цитат, който казваше: „Ако всеки ден живееш така, сякаш ти е последен, някой ден ще се окажеш прав.” Вече 33 години се поглеждам в огледалото всяка сутрин и се питам: „Ако днес е последният ден от живота ми, искам ли да правя това, което ще правя днес?” Когато отговорът беше „не” няколко дни поред, знаех, че е време за промяна.”

***

„Работата ти ще запълни голяма част от живота ти и единственият начин да си напълно доволен е да правиш това, което вярваш, че е добра работа.”

***

„Ако не си го намерил, продължавай да търсиш. Не се примирявай. Както с всичко останало, свързано със сърцето, като го намериш, ще разбереш, че е това.”

Източник: https://www.manager.bg/