Мисли на Стив Джобс, които ще ви накарат да се замислите

Мисли на Стив Джобс, които ще ви накарат да се замислите
Мисли на Стив Джобс, които ще ви накарат да се замислите
Shutterstock

„Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг. Не попадайте в капана на догмите, които са да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашия вътрешен глас. И най-вече, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те по някакъв начин вече знаят какъв наистина искате да станете. Всичко друго е второстепенно…”, казва Стив Джобс, който днес щеше да навърши 63 години.

За мнозина той бе самото въплъщение на иновацията. Неуморно се трудеше, за да реализира своите идеи и мечти, и успя да превърне Apple в една невероятна реалност. През 2011 г. Стив Джобс загуби битката с рака.

Следват още няколко силни цитати от него, които ще ви накарат да се замислите:

„Бъдете критерий за качество. Някои хора не са привикнали към среда, където отличните постижения се очакват.”

***

„Иновацията различава лидера от последователя”.

***

„… почти всичко – всички външни очаквания, цялата гордост, целият страх на притеснението от провала, тези неща просто избледняват пред лицето на смъртта, оставяйки само това, което е наистина важно. Да помниш, че ще умреш е най-добрият начин, който знам да избегнеш капана на това да мислиш, че имаш нещо за губене. Вече си беззащитен. Няма причина да не следваш сърцето си.”

***

„По-забавно е да си пират, отколкото да работиш във флота.”

***

„Мисля, че ако направиш нещо и то се окаже доста добро, след това трябва да направиш нещо друго прекрасно, не да се спираш на него прекалено дълго. Просто разбери кое е следващото.”

***

„Останете си гладни, останете си глупави!”

***

„Не можеш просто да питаш потребителите какво искат и да опитваш да им го даваш. До времето, в което ще си го създал, те ще искат нещо ново.”

***

„Пикасо е казал: „Добрите художници копират, великите – крадат. „Ние никога не сме се срамували да откраднем гениална идея.”

***

„Няма успешни хора, които никога в живота си не са се препъвали и не са правили грешки. Има само успешни хора, които са допускали грешки, след което са променили плановете си на база на миналите неуспехи.”

***

„Когато бях на 17 г., прочетох един цитат, който казваше: „Ако всеки ден живееш така, сякаш ти е последен, някой ден ще се окажеш прав.” Вече 33 години се поглеждам в огледалото всяка сутрин и се питам: „Ако днес е последният ден от живота ми, искам ли да правя това, което ще правя днес?” Когато отговорът беше „не” няколко дни поред, знаех, че е време за промяна.”

***

„Работата ти ще запълни голяма част от живота ти и единственият начин да си напълно доволен е да правиш това, което вярваш, че е добра работа.”

***

„Ако не си го намерил, продължавай да търсиш. Не се примирявай. Както с всичко останало, свързано със сърцето, като го намериш, ще разбереш, че е това.”

Източник: https://www.manager.bg/