5 лоши навика, които организираните хора избягват

5 лоши навика, които организираните хора избягват

5 лоши навика, които организираните хора избягват За да постигнеш успех в света на глобалния консултантски бизнес, трябва да бъдеш организиран.

Посещението на различни държави, преминаването през множество времеви зони и работата с безброй клиенти, представители на най-различни култури, са  изключително силни предпоставки за объркване, грешки и пропускане на важни срещи.

В началото на моята кариера изпитвах огромни трудности с гореспоменатите аспекти на консултантския бизнес и често не се справях по-възможно най-добрия начин с възложените ми отговорности.

След малко практика и помощ от колеги, успях да се науча как да балансирам различните времеви зони, култури и климат. Разбрах, че когато човек е организиран, където и в света да се намира, нещата вървят гладко.

За да бъдете организиран обаче първо трябва да се отървете от навиците, които внасят хаос във вашия живот. Това са 5 неща, които организираните хора никога не правят:

1. Те ​​не мразят рутината

Има една тенденция, която е характерна за всички организирани хора. Те започват всяка своя сутрин по един и същи начин, независимо дали ще ходят работа или ще останат у дома.

Стават от леглото, закусват, взимат си бърз душ и се обличат. Тази проста рутина ги подготвя за деня, без значение къде той ще ги отведе и пред какви предизвикателства ще ги изправи.

Самата идея, че сте подготвени за всичко, перспектива ви и увеличава вашата продуктивност.

2. Не разчитат само на паметта си

Да, много от вас ще кажат, че живеем във времена, когато писалката и листът хартия изглеждат остарели и безполезни, но истината е, че записките продължават да бъдат чудесен метод за запомняне на важна информация.

Освен това, създаването на списък със задачи улеснява вашата работа и помага да организирате времето си по най-добрия начин. Да не говорим, че чувството на лекота и спокойствие, което човек изпитва, когато отметне задача от своя списък, няма аналог, с който да бъде сравнено.

Разбира се, може да се възползвате от новите технологии и да запишете важните дати и задачи в своя смартфон или друго електронно устройство, но важното в случая е да не разчитате само на мислите и спомените, които витаят в главата ви.

3. Те не отлагат

За съжаление, отлагането води единствено до високи нива на стрес и пълна дезорганизация.  Колкото по-дълго чакате, за да направите нещо, толкова по-трудна става неговата реализация(плюс високата вероятност, че ще се справите по-зле със задачата, заради повишеното напрежение и времевите ограничения).

Когато не отлагаме и завършваме работата си навреме, избягваме постоянното чувство, че нещо ни виси на главата. Научете се сами да си поставяте срокове, дори за най-малките задачи и ще откриете колко освобождаващо може да бъде чувството, когато се справяте с нещо в рамките на точно определено време.

4. Не са перфекционисти

Организирани хора оставят у другите впечатлението, че са перфекционисти, но това не може да бъде по-далеч от истината. Тази илюзия се дължи на факта, че те винаги имат достатъчно време и място, за да направят най-важните неща по перфектния начин.

Ако мислите, че трябва да бъдете перфектен във всичко, което правите, резултатите ви винаги ще бъдат  половинчати и незадоволителни. Опитайте се да дават най-доброто то себе си за това, което намирате за най-важно и бъдете доволен с „достатъчно добро“ за всичко останало.

5. Не поемат твърде много задачи наведнъж

Едно от най-големите предимства на организираността е свободата от претоварване и  затрупване със задачи. Организираните хора знаят как да делегират. Те избягват мултитаскинга и фокусират вниманието си върху една задача във всеки определен момент.

Мелиса Ламсон, президент и изпълнителен директор на Lamson Consulting, за Inc.com

Източник:http://www.manager.bg/tehniki-za-uspeh/trayna-5-loshi-navika-koito-organiziranite-hora-izbyagvat?page=0%2C1