В кариерата не е важно да тичаш бързо. Важно е да тичаш дълго

Четири факта, които трябва да приемете, ако искате да живеете щастлив живот
Четири факта, които трябва да приемете, ако искате да живеете щастлив живот
Снимка: Shutterstock

Усилията за развитие често се фокусират предимно върху това как да се постигнат дългосрочните цели в кариерата. Краткосрочни успехи обаче също са от решаващо значение. Те са етап от подготовка на следващия ви голям ход и в крайна сметка са в основата на постигането за дългосрочните ви стремежи. Както всеки друг процес и този подлежи на оптимизиране. Harvard Business Review предлага три полезни стратегии за постигане на желаната кариера в по-кратки срокове:

1. Възползвайте се от силните си страни

Правете повече от това, което правите най-добре. В началото на една кариера има смисъл да се опита по малко от всичко. Така трупате опит, ставате мултифункционален кадър (категория, която все повече ще се цени) и имате възможност да поработите върху слабите места в професионалното ви представяне, да ги отстраните или да ги подобрите, така че в един момент да можете да се фокусирате повече върху силните си качества.

2. Укрепвайте личната си “марка”

Изберете дейности извън работата, които отговарят на това, което искате да постигнете. Работата по доброволни проекти е добър вариант за реализирането на тази стратегия. Придобиването на широк опит в различни области повишава още повече вашия капацитет като професионалист.

3. Създайте си условия за успех

Обградете се с хора, които вършат работата си добре. Хората, които имат общи ценности и цели могат да споделят това, което те знаят, за да инвестират в отношенията си с другите, а това е полезно за вас.