Три слаби места в маркетинга

Три слаби места в маркетинга
Три слаби места в маркетинга
Снимка: Shutterstock

Често се случва много от конкурентите в различните видове бизнес на пазара да бъдат погълнати или пометени от вълната на тежки икономически условия, липса на интерес от клиентите или друго. Добрата новина за мнозина тогава е, че те вече нямат 30 съперници в своето пространство. Лошата обаче е, че имат 4 или 5, които са наистина добри, коментира в електронното издание Entrepreneur Кевин Доум, автор на книги и маркетинг консултант в Ню Йорк.

Според него в такива моменти е важно маркетинг стратегиите да бъдат по-добри от всякога. Доум смята, че бизнесът често допуска някои пропуски когато става дума за рекламирането. Той предупреждава за 3 от най-често срещаните слаби места, свързани с маркетинга в компаниите. Те са следните:

1. Не сте наясно с възвръщаемостта на вашата маркетингова инвестиция. Много собственици на бизнес влагат средства в рекламни усилия, от които не виждат конкретен резултат. Така губят много пари.

Такъв пример е случаят с Хелън Смит, която имала клиника за козметични зъболекарски услуги в Бостън. В продължение на 8 години Хелън харчи по 1300 долара за рекламна колонка в телефонния указател на града. През цялото това време не се замисля каква полза има рекламата за бизнеса й. Отказва се от нея когато се налага да съкрати разходите си и дори да смали офис пространството. С ограничени приходи тя се замисля как да използва парите си най-ефективно, така че да има полза от вложението й в реклама, и разработва и дообогатява уебсайта си. Започва да пита пациентите откъде са разбрали за кабинета й. Така разбира, че 36 хил. долара годишно, които харчи за маркетинг чрез сайта и нейния блог, й носят 70 хил. долара печалба.

Източник: http://www.manager.bg