Топ бизнес съвети за 2017 г.

Топ бизнес съвети за 2017 г.

Топ бизнес съвети за 2017 г. Работната 2017 г. настъпи и всеки добър бизнес лидер по света започва да планира следващите 12 месеца.

Било то по отношение на създаване на стратегия за увеличаване на продажбите, или във връзка с изработване на график с цели за навлизане на нови пазари, или пък измисляне на начини за справяне с проблеми, добрите лидери осъзнават, че това е моментът да се помисли за предстоящата година.

В тази връзка от британската новинарска мрежа BBC споделят в сайта BBC News какво съветват и планират за 2017 г. известни бизнес лидери от Острова и света. Например:

……………..

Не бива да се забравя, че служителите са най-важният ви актив, a здравето на работа – да се уверите, че има грижа за здравето на работната сила – стана модерна тема (wellness at work). Включете редовен прозорец в работния ден или седмица за служителите, в който те да работят заедно или самостоятелно, следван от здравословен общ обяд. Това е страхотен начин да събирате хората заедно в общуване, както и да подобрявате физическото им и умствено здраве. Създава по-щастлива, по-продуктивна и сътрудничеща работна сила.

По съвет на Шарлот Роуч, шеф на фитнес фирмата Rabble

……………

Най-добрият съвет, който имам за някой ръководещ бизнес, е да слуша ветровете на промяната. Всяка индустрия е трансформирана директно, или индиректно, от технологиите и равнището на промяна ще се повиши в следващите няколко години. Така че не мислете какво прави бизнесът ви сега, а как той може да бъде позициониран за да бъде част от тази технологична трансформация. После, както винаги, работете здраво, учете се от грешките и продължавайте да се развивате.

Съвет на Максимо Кавазани, създател на мобилното приложение с тестове Trivia Crack

…………

Останете любопитни и търсете вдъхновение на неочаквани места. Ние винаги се опитваме да търсим отвъд рафта за пазаруване и бих окуражила бизнеса да прави същото. Определете вашата цел. Водещи глобални събития на 2016 г. показаха, че да имаш ясна посока отвъд годишните цели е важно повече от всякога.

В дигиталната епоха на всичко, дръжте нещата прости. Нямате бездънни джобове, трябва да си поставяте приоритети и да поддържате дисциплината да се фокусирате върху реалните силни черти на вашия екип.

Освен това, винаги помнете да поддържате нещата леки и да се забавлявате. Ние например произвеждаме пуканки, не спасяваме човешки животи, но е лесно да изгубим правилната посока и по отношение на това понякога.

Касандра Ставру, съосновател на Propercorn

……………

Не забравяйте да прекарвате време и да влагате усилия да информирате хората какво предлагате. Виждам толкова много лица в бизнеса, които имат страхотни предавания, страхотни продукти и страхотни идеи, но решават да намалят маркетинговия бюджет, или просто мислят, че нещо ще работи само защото е умно. Винаги съм казвал, че човек може да изобрети чайник, който завира водата за 1 секунда, но ако хората не знаят за чайника, това няма значение. Създайте въодушевление в хората. Помислете за интересни и невероятни начини да ги включите и изпратете съобщението си там навън. Създайте общност и впрегнете силата на социалните мрежи. Бъдете смели и изпробвайте нови неща. Станете експерти в полето си. Най-вече, се забавлявайте.

Джери Котъл-младши от Rooftop Film Club

Има несигурни времена, изпълнени с предизвикателства, така че бизнесите трябва да бъдат смели и да не са парализирани от страха от неизвестното. В Unruly, например, не позволихме на шума от Брекзит да сложи спирачки на растежа ни – напротив, кракът ни е стабилен на педала и ускорихме международното разрастване към Индия.

Освен всичко друго е важно да подхранвате благополучието на екипа. Уверете се, че той разбира стойността, която доставя в организацията ви, и го обучавайте да бъде подготвен за предизвикателствата, които предстоят.

В дългосрочен план единствената стратегия за несигурното бъдеще е да поддържаме и подхранваме открит ум. Продължавайте да слушате, продължавайте да учите, продължавайте да четете, продължавайте да се развивате, продължавайте да експериментирате, продължавайте да подлагате под съмнение, продължавайте да бъдете пъргави. Само така можете да продължите да бъдете на върха на тенденциите, които преоформят света, в който живеем.

Аз съм оптимистка по дух и вярвам, че ако изграждаме бизнеси със смисъл и с култура на сътрудничество, тогава вместо да се тревожим за бъдещето, ще спомогнем да го променяме.

Сара Ууд, изпълнителен директор на технологичната фирма за видео реклама Unruly

…………

Аз имам четири “P” за мой наръчник. Първото стои за “passion”, или “страст” – човек трябва да има голяма страст към това, с което се занимава, защото клиентите и служители ще бъдат ентусиазирани за продукта или услугата толкова, колкото са създателите им. Второто е за хората (“people”) – важно е да назначаване страхотни хора. Това ще ви даде възможност да изградите устойчив бизнес с невероятна потребителска лоялност и задържане на клиентите. Трето – “продукт” (“product”). Уверете се, че предлагате качествен продукт, който ще ви позволи да изградите бизнес, с който клиентите и потенциалните ви служители биха искали да се свържат. Накрая – “печалба” (“profit”) – от ключово значение е да разбирате числата си и да знаете кое е на брутна и нетна печалба, както и да работите усилено да защитавате маржовете си.

Бизнесът е като огъня – получаваш от него това, което слагаш в него. За мен всичко е свързано със здрав труд, постояноство и да не се отказваме.

Раян Лонгмюър, създател на фирмата за кетъринг Regis Banqueting

……………………

Успехът в бизнеса е свързан с откриване на правилния баланс между притискането на себе си до границите на личните възможности и осъзнаването кога да се вземе почивка за реенергизиране, прегрупираме и планиране на следващия голям тласък напред. Мнозина сред нас са много добри в тласкането напред, но забравят важността на другата страна, което може да доведе до бърнаут, или може би до нарастващо и открояващо се негодувание към мечтата, която се следва.

За да можете да си позволите време за почивка е решаващо да сте изградили силен екип около себе си, който споделя същите ценности. Опълномощете хората си, дайте им пространство за растеж и ги възнаграждавайте по начина, който ги води напред индивидуално – това, което мотивира, може да се различава драстично от човек на човек.

Пип Блек, съоновател на фитнес фирмата Frame

Всеки бизнес има нужда да очаква дори повече работа и нови предизвикателства през 2017 г. Тук в Бразилия има икономическа криза, която не може да се пренебрегва, но е важно за всяка компания да влага повече енергия в откриването на нови начини да проработят нещата, вместо само да се сипят проклятия към новата ситуация.

Маурисио де Суса, бразилски карикатурист

……..

Ние не позволяваме на георграфията да определи кого назначаваме – искаме да открием перфектния човек за съответната роля. Той може да бъде в Лондон, Чехия, САЩ или Канада. Всичко, което има значение, е да издига нагоре екипа и да ни мога да постигаме нашите цели. Мисля, че този подход бавно ще стане нормата и ще видим повече големи бизнеси да се адаптират към този начин да се вършат нещата.

Технологията прави света много по-малък и комуникацията никога не е била по-лесна, което означава, че човек може винаги да бъде свързан, без значение къде е на света. Очевидно има процеси, които трябва да се внедрят, за да се подсигури всеки да си върши работата, която се изисква от него, и да се поддържа силна фирмена култура, но щом това се изглади, ползите са безспорни.

Тед Наш, основател на фирмата за мобилни приложения за смартфони Tapdaq

…………….

Изградете екип, на който можете да разчитате. В последните няколко години развих силен екип за висш мениджмънт, на който усилено се оповавам в ежедневното управление на бизнеса. Това ми помага да създавам пространство да поема въздух и да се фокусирам върху извеждането на моя бизнес на нови висоти. Освен това: вземайте почивка от време на време. Мисля, че е изключително важно напълно да се изключваме от работа от време на време.

Прекарах Коледа в Шри Ланка, изключих си имейлите и обърнах внимание на себе си. Така идвам на работа през януари – един от най-заетите месеци за нашата индустрия – освежен и готов да се справя с предстоящата година.

Лий Бигинс, основател на сайта за кариери CV Library

………….

Бъдете ясни какво искате да постигнете през 2017 г. Поставил съм си повече от 6 ключови неща, които искам да реализирам през годината. Ако стигнете до края на годината без да постигнете никое от тях, нещата които сте определили в началото, всъщност или те не са били важни за вас, или вие сте се провалили. В първия случай сте написали погрешен старт на годината. Това може да бъде точно толкова лошо за бизнеса ви, колкото провала с неизпълняване на целите.

Винаги бъдете наясно какво се случва с конкуренцията ви, с пазарната несигурност, която ще изпитаме – в следващите две години това ще бъде дори по-решаващо.

Твърде много хора са твърде изолирани като поглед в своя бизнес и не виждат кой е начело, а дори и по-важно, те не виждат кой ги настига отзад.

Уилям Чейс, основател на Chase Distillery

Източник:http://www.manager.bg/upravlenie/top-biznes-sveti-za-2017-g?page=0%2C2