Работодателите харесват ентусиасти

Работодателите харесват ентусиасти

Работодателите харесват ентусиасти Не пестете ентусиазъм, когато сте на интервю за работа. Най-важно е да бъдете достатъчно убедителни и да покажете желание за работа. Сега повече от всякога работодателите търсят кандидати, които наистина са ентусиазирани, споделя в сп. Forbes Уин Шефилд, кариерен консултант.

„Уин Шефилд е абсолютно прав. Не знам защо някои кандидати пропускат да покажат колко искат работата. Може би, защото се притесняват да не изглеждат отчаяни. Но сега без ентусиазъм нищо не става”, казва Синтия Брегдън, собственик на магазин за подаръци. „Ако на интервюто кандидатит изглеждат сдържан, ще си помисля, че ще бъде такъв и към клиентите и няма да го назнача”, добавя тя.

Можете да покажете ентусиазма си по много начини, казва Шефилд. Вместо да говорите общо за качествата си, подгответе си арсенал от конкретни истории, които илюстрират уменията и силните ви страни. Говорете оживено, с удоволствие и гордост за постиженията си и за пречките, които сте преодолели, съветва кариерният консултант.

Напишете си домашното вкъщи. Бъдете добре запознати с работата и условията, които предлага компанията предварително. „Ако по време на интервюто кандидат ме попита какво е работното време на магазина, ще си помисля, че не е за мен и не се вълнува истински за нашите резултати”, заключава Синтия Брегдън.

Източник: manager.bg