Навиците, които ни превръщат в успешни хора

1Много хора се чудят, как биха могли да станат изключително успешни, без да осъзнават, че притежават всичко, което им е необходимо, за да постигнат успеха, който желаят.

Успешните хора са се изкачили до своите върхове, благодарение на своите навици. Навиците определят 95% от поведението на дадено лице, казва Брайън Трейси – председател и главен изпълнителен директор на Брайън Трейси International, компания, специализирана в обучението и развитието на лица и организации. Трейси е жива легенда, смятан за най-успешния консултант по продажби в света и един от най-известните световни лектори по професионална и лична ефективност и развитие.

Всичко, което сте днес и всичко, което някога ще бъдете, се определя от качеството на навиците, които ви формират. Чрез създаване на добри навици и приемане на положително поведение, вие също можете да станете успешни и проспериращи. Успешните хора поддържат 7 добри навика. Ето, кои са те:

1. Успешните хора са ориентирани към целта си

Първият навик е да превърнете целта си в ориентир. Трябва да бъдете “хрътка”, посветила се да преследва ясната си и категорична цел всеки ден от живота си. Всички успешни хора знаят точно какво искат и работят по плана си всеки ден.

2. Те задвижват резултатите

Придобивайки практиката на непрекъснато обучение, за да станете по-добри в това, което правите и съумявайки да управлявате времето си, означава да създадете много ясни приоритети за това, което трябва да правите и след това да се концентрирате върху най-продуктивното разпределение на времето си. Всички наистина успешни хора са силно ориентирани към резултатите.

3. Те са ориентирани към действието

Третият основен навик, който трябва да развиете, е на непрекъснатото предприемане на действия. Това е наистина най-важният навик за материализиране на успеха. Това е способността да се заемете с работата и да я свършите бързо. Способността ви да се развивате е свързана с поддържане на чувството за неотложност и пристрастеността ви към действие. Бързото темпо във всяко едно ваше занимание е от съществено значение за успеха ви. Комбинацията от ориентиране към целта, ориентиране към резултати и ориентиране към действия на практика ще осигури големия ви успех.

4. Те са ориентирани към хората

Да поставите връзките си с хората в центъра на живота си, да култивирате в себе си навиците на търпение, благост, милосърдие и разбиране е гаранция, че почти цялото щастие в живота ви ще дойде заедно със способността ви да се разбирате добре с другите хора. Добрата новина е, че можете да се превърне в прекрасно човешко същество. Както е казал Аристотел, единственият начин, по който може да се научи всеки навик, е като се практикува редовно.

5. Те осъзнават важността на здравето

Това означава, че трябва придирчиво да следите вашата диета, да се храните с правилните храни в правилните пропорции.Трябва да се упражнявате редовно, за да поддържате тялото си здраво. И накрая, трябва да имате добри навици на почивка и отдих, които ще ви дадат възможност да изживеете своите години здравословно. Не забравяйте, че вашето здраве е най-важното нещо, което притежавате и е напълно подчинено на навиците, които ще развиете.

6. Успешните хора са честни

В крайна сметка характерът, който ще развиете през живота си, е по-важен от всичко друго. Честността и почтеността означава, че на практика се уповавате на “принципа на реалността” във всичко, което правите. Вие сте напълно обективен със себе си и със света около вас. Задавате много ясни ценности за себе си и сами се организирате около тези ценности. Никога не правете компромис със своята почтеност или спокойствие за някого или нещо.

7. Те са самодисциплинирани

Способността ви да се самодисциплинирате, да се владеете, да се контролирате е най-важното качество, което може да развиете като личност. Навикът на самодисциплина върви ръка за ръка с успеха във всяка област на живота. Вашите навици се развиват постоянно през целия ви живот. Днес сте в състояние да поемет пълен контрол над оформянето на вашия характер и индивидуалност като определите и развиете навиците, които ще ви доведат до големия успех. И вашето бъдеще ще стане неограничено.

Източник: Еntrepreneur

Източник:http://www.manager.bg/tehniki-za-uspeh/7-navika-na-uspeshnite-hora?page=0%2C1