Как да провокирате реклама от уста на уста

Как да провокирате реклама от уста на уста
Как да провокирате реклама от уста на уста
Снимка: Shutterstock

Добрите препоръки за услугите и продуктите от един потребител на друг са много трудни за измерване. Но са безспорно най-добрата реклама. При това – безплатна.

Потребителите са мощният, целеви двигател на този вид маркетинг, но как да ги накараме да започнат да ни хвалят?

TheBalance.com дава следните предложения на собствениците на малки фирми:

1. Предложете им да изпробват продукта ви. След това потърсете начин да говорят закачествата му. Добър метод за стимулиране на коментарите е чрез кампания в интернет.

2. Накарайте хората да се почувстват част от компанията. Включете ги в подобряването на стоките и услугите, търсете обратна връзка, отговаряйте на съобщенията им. И им благодарете.

3. Направете събитие, където се говори за марката. Такова събитие може да е коктейл, форум или концерт, организиран от компанията. Добър вариант са още промоциите в самите магазини. Намерете начин да съберете повече потребители под своя покрив.

4. Осигурете качествени продукти и услуги и се отнасяйте към всеки клиент с уважение. Осигурете на хората нещо добро. Изненадайте всеки от тях лично с нещо приятно. Една от успешните стратегии на Starbucks например се състои в това, че компанията моли служителите си по възможност да помнят имената на редовните клиенти и предпочитаните от тях напитки.

5. Поддържайте информационна връзка. Изпращайте на хората новини във връзка с най-новите ви оферти и с това, на което могат да се зарадват. Един от добрите варианти да ги накарате да се усмихнат и да се похвалят на приятелите е като им предложите талон за отстъпка.

Източник: http://www.manager.bg