Как да превърнем лошия ден в прекрасен в 7 лесни стъпки

Как да превърнем лошия ден в прекрасен в 7 лесни стъпки

Как да превърнем лошия ден в прекрасен в 7 лесни стъпки Днес е един от „онези дни”, нали?! Всичко ви изглежда мрачно, безнадеждно и скучно. Не се безпокойте. Не е нужно остатъкът от деня да бъде същият. Всъщност, само с няколко стъпки може да го превърнете в един от най-чудесните дни в живота си!

1. Спомнете си, че миналото не се равнява на бъдещето

Няма такова нещо като „поредица от лош късмет”. Причината хората да вярват в такива безсмислици е, че човешкият мозък има склонността да създава модели от случайни събития и помни само онези, които пасват в мозайката.

2. Не предсказвайте неща, които ще се сбъднат

Ако повярвате, че остатъкът от деня ви ще е лош като началото, бъдете сигурни – скоро ще кажете или направите нещо, което ще сбъдне мрачното предсказание.

3. Осъзнайте пропорциите

Помислете за нещата в голям мащаб. Освен ако не ви се е случило нещо наистина трагично (като смъртта на любим човек), най-вероятно до две седмици напълно ще сте забравили за неприятностите, които имате днес. Затова струва ли си да си тровите душата?

4. Променете собствения си праг за „добро” и „зло”

Вземете решението, че добрият ден е всеки, в който сте още над земята. А лош е онзи ден, в който ви откраднат колата и я потопят в морето. Такива дефиниции ни помагат да бъдем щастливи лесно – и трудно да бъдем нещастни.

5. Подобрете химията на тялото си

Тялото и мозъкът ви се намират в постоянна обратна връзка. Лошото настроение ви прави уморени, което в добавка влошава самочувствието ви още повече и така омагьосаният кръг се завързва. Прекъснете го, като просто станете и се раздвижите. Разходете се или хапнете нещо здравословно.

6. Фокусирайте се върху нещата, които вървят добре

Основната причина да сте убедени, че денят ви е лош, е, че сте се концентрирали върху нещо, което се е объркало, или пък върху дребни неприятности. В същото време обаче има поне десет неща, които са наред в живота ви. Направете си списък и го залепете на видно място.

7. Очаквайте чудото

Точно както мрачната вътрешна нагласа, фатализмът ви карат да виждате само проблемите, така и погледът към бъдещето с усещането за задаващо се чудо ви кара да се чувствате живи. Вярвайте, точно сега, навсякъде около вас, се случват прекрасни неща!

Източник: manager.bg