Ето ги, истински ангажираните лидери!

Ето ги, истински ангажираните лидери!
Ето ги, истински ангажираните лидери!
Shutterstock

Истински ангажиран лидер ли сте?

Всеки иска такъв човек в компанията си. Ръководителите пък мечтаят за истински ангажирани служители. Но какво означава да бъдеш истински ангажиран?

Това означава:

1. Че не гледате часовника и не определяте ролята си във фирмата само в периода от 9 до 5.

2. Че завършвате работата си, без значение колко ви отнема. Нямате нужда от ръководител, който да се тревожи дали ще приключите.

3. Че осъзнавате, че сте част от нещо по-голямо от самите себе си и скромно постигате поставените цели в името на една по-голяма мечта.

4. Че дори не ви минава през ум да минавате метър само с минимума усилия и, по възможност, без да се забърквате в неприятности.

5. Че трудът и успехът ви са мотивирани от чисти цели. Не се тревожите колко бързо ще изкачите кариерната стълбица и дали ще впечатлите някого.

6. Че знаете, че „ние” е по-важно от „аз”. Ако аз спечеля, екипът печели. Ако екипът спечели, печеля и аз.

7. Че сте готови и мотивирани да се усъвършенствате всеки ден. Това не е въпрос на избор, а необходимост.

8. Че поддържате висок стандарт на работа, защото екипът, организацията или марката го изискват. Освен това не искате да подведете колегите си.

9. Че визията ви вдъхновява за велики неща. А не обратното – вашето чувство за лично величие да ражда вашата визия. За съжаление, много лидери объркват двете неща.

10. Че сте наясно с намеренията и целите си. Колегите и партньорите ви знаят какво могат да очакват от вас и не се тревожат, че имате задни мотиви.

11. Че на вас може да се вярва. Сто процента. Винаги и без изключения. Хората трябва да знаят, че могат да ви имат доверие.

12. Че непрекъснато преследвате необикновеното, вместо ежедневното. Необичайното, вместо типичното. Непрекъснато се мъчите да бъдете най-добрите, вместо просто приемливи.

Брад Ломник, президент на движението за млади лидери Catalyst, OpenForum

Източник: https://www.manager.bg/