Ако искате да направите добър пиар на фирмата си…

Ако искате да направите добър пиар на фирмата си...
Ако искате да направите добър пиар на фирмата си...
Снимка: Shutterstock

Дони Зангър е основател и шеф на All Week Walls – нюйоркска компания за сградни преградни стени  Стартирал е и други видове бизнес. Признат е в страната си с умението да прави собствен пиар на фирмите, които създава. Как успява, спестявайки големи комисионни за консултации с агенциите?

Ето няколко съвета от него до всички, решили да направят пиар на своята фирма, публикувани от сп. Inc. 

1. Открийте някой наистина много добър автор на текстове и съдържание. Препоръчва се, дори ако самите вие умеете да пишете доста добре. Най-мощният ваш инструмент, с който да достигате медиите – новинарски източници, издания, телевизии, е писането на наистина добра история. Тази история трябва да привлича вниманието, да увлича.

2. Диверсифицирайте съдържанието. Работете с автора, който сте избрали, за да завъртите историята си така, че тя да се отличи. Трябва да е уникална и да се поднася в различни форми, да се разказва от различни ъгли, за да може да достига до разнообразни публики. Хубаво е да има творческа изненада – промяна в сюжета или нещо друго, което да предизвиква емоционална реакция.

3. Подгответе мотивационно писмо. Бъдете професионалист, който разполага с хубаво написано представяне от един-два абзаца, което да бъде поставено във всеки ваш имейл и да обяснява защо историята ви ще бъде полезна за публикуване от дадена медия. Както обикновено, в имейлите “Моля, прочетете още в прикачения файл” не работи.

Източник: http://www.manager.bg