5 качества, от които зависи животът ни

5 качества, от които зависи животът ни

5 качества, от които зависи животът ни Всяка ситуация в живота ни дава възможност да изградим себе си – такива, каквито искаме да бъдем. Въпросът е само да приемем възможностите, да осъществим идеите, да предприемем действията. Блогърът ЕйнджълЧерноф изброява петте жизненоважни способности, които ни трябват за това.

1. Любознателност

Радостта идва лесно, когато сме млади и още не сме тръгнали по отъпканите си пътеки. Желанието любопитно да изследваме нови неща и различни перспективи ни позволява да изпитваме приливи на откровение и красота, където и да отидем. А онези от нас, които се борят да устоят на притеглянето на зоните на комфорт, които запазват любопитството си и в зряла възраст, научават много повече и виждат много повече красота през живота си. Любопитството е основа за растеж, благодарение на него умовете и сърцата ни се подмладяват всеки ден, вместо да остаряват.

2. Креативност

Когато става дума за растеж и развитие, ако любопитството е двигателят, креативността е кормилото. Днес светът се движи така бързо, че често тези, които казват, че нещо не може да се направи, биват прекъсвани по средата от онези, които го правят. И именно затова е важно да тренирате творческия си ум редовно. Съмняващите се и безучастните умове често се оказват перфектно подготвени за свят, който вече не съществува.

3. Издръжливост

С изключение на собствените ти мисли, няма нищо друго, което да е напълно в твоя власт. Да знаеш и да приемеш това ти дава способността да се справяш изкусно с постоянните неудобства в живота – гъвкавост и издръжливост. Това е способността да приемаш реалността, дори и да се разминава с фантазията, която имаш в ума си, или с това, което някога реално си имал – и вместо да се оплакваш, да се опиташ да направиш с нея нещо по-добро.

4. Търпение

„Няма защо да се бърза. Все ще стигнем някой ден!”, казваше Мечо Пух. Това е силата на търпението. Търпението не е да стоиш неподвижно. То е да управляваш времето си по такъв начин, че да постигнеш желания дългосрочен резултат и да се движиш стабилно напред. Да понесеш времето между заминаването и пристигането изисква доста воля. Независимо колко досадно е чакането, не трябва да забравяме, че това, за работим се приближава, макар и още да не е при нас.

5. Увереност в себе си

Увереността в себе си е най-важната от всички житейски способности, защото без нея не можеш системно да практикуваш останалите. Това е добродетел, която побира всички останали в себе си. Простичко казано тя е неотклонното желание да поемеш отговорност за живота си от този момент нататък, независимо кой ти е помогнал да го направиш такъв, какъвто е сега.

Увереността в себе си означава да поемеш контрол над живота си, да откриеш истинското си аз, като мислиш самостоятелно и да вземеш твърдо решение да живееш по твоему. Това значи да си героят, а не жертвата в собствения си живот.

Животът непрекъснато ни кани да станем това, което сме способни да бъдем. Да избереш да си уверен в себе си означава да приемеш поканата на живота.

От marcandangel.com

Източник:http://www.manager.bg/tehniki-za-uspeh/5-kachestva-ot-koito-zavisi-zhivott-ni