27 от най-трудните въпроси на интервюта за работа

27 от най-трудните въпроси на интервюта за работа

27 от най-трудните въпроси на интервюта за работа Интервютата за работа са винаги трудни. Въпросите, които задават на някои от тях обаче, са далеч по-предизвикателни от останалите. Къде се виждате след 5 години? Колко пинг-понг топчета могат да се поберат в един училищен автобус?

Glassdoor – сайт, посветен на кариерно развитие, съставя списък с 27 от най-трудните въпроси на интервюта за работа. Оказва се, че най-предизвикателните интервюта са в болниците, след това в организациите с нестопанска цел. Броят на потенциалните кандидати, размерът на компанията, фактът дали е в публичния или частния сектор, образованието и възрастта на кандидатстващият – всичко това определя степента на сложност на интервюто.

Добрата новина в случая е, че по-сложните интервюта за работа водят до по-голямо удовлетворение. Когато кандидатът получи поста, шансът той да си обича работата, е много по-голям, казват от Glassdoor.

Ето ги и 27 от най-трудните въпроси за интервюта:

„Как бихте обяснили какво представлява вендинг машината на човек, който не е виждал или използвал подобно нещо?“ – позиция: световен дата анализатор, Bloomberg L.P.

„Колко пожарогасителни крана има в окръг Лос Анджелис?“ – софтуерен инженер, Disney Interactive Studios.

„Сегашният ви работодател решава да направи парти за вас по случаи годишнина от стъпването ви във фирмата. Поднася ви торта. Върху нея са изписани 5 думи, които ви описват като човек. Кои са те?” – областен мениджър, Express.

„С коя историческа личност бихте искали да излезете на вечеря и защо?“ – стюярдеса/стюард, PSA Airlines.

“Докажете, че обръчния стрес има два пъти по-голям надлъжен стрес в цилиндричен съд под налягане“, инженер по тестови операции, SpaceX.

„Коя е столицата на Канада?“ – екипен лидер, OpticsPlanet.

„Назовете бранд, който най-добре ви описва като човек.“ – бранд стратег, Twitter.

„Изчислете колко служители има в съседната сграда“, анализатор на данни, Risk Management Solutions.

„Според вас колко поста за честит рожден ден се появяват на ден във Facebook?” – отдел продажби, Facebook.

„Ако имате възможност да тръгнете на пътешествие с когото си пожелаете, кого бихте избрали и защо?“, възпитател, lululemon.

„Ако имахте 3D принтер, кое е първото нещо, което бихте изпринтирали?“ – администратор I на Linux системи, Rackspace.

„Ако имахте възможност да вземете само едно нещо на обезлюден остров, кое би било то?“ – специалист отдел обслужване на клиенти, Squarespace.

„Опишете ми някаква ситуация, в която е трябвало да вземете решение, без да разполагате с цялата необходима информация“ – аналитик, athenahealth.

„Как ще преобърнете текстови стринг в командното поле на Unix?” – разработчик, Capital One.

„Намирате се в лодка с гигантска скала. Ако я пуснете в езерото, как ще се промени нивото на водата?“ – инженер на механични дизайни, Apple.

“От вас се изисква да управлявате отпусната сума за няколко години напред, възлизаща на няколко милиона долара. Тя трябва да бъде разпределена сред няколко компании и университети. Как ще започнете?“ – научен изследовател, Ford Motor Company.

„Продайте ми една идея, а след това – пълната противоположност на тази идея.“ – администратор на Solarwinds, Blizzard Entertainment.

“Какво бихте направили, за да откриете петте най-добри програмиста на Java в определена област“, набиране на технически кадри, Google.

„Каква е вероятността дадено цяло число от 1 до 60 000 да няма цифрата 6 в него?“, количествен разработчик, Akuna Capital.

“Ако сте мъпет, кой герой бихте били?“ – семеен донор адвокат, LifeNet Health.

„Дайте ми 48 цента с шест монети. Кажете ми каква е стойността на всяка една от тях.“ – мениджър човешки ресурси, Wintec.

„Напишете уравнение, с което да оптимизирате разходите за маркетинг между кампаниите във Facebook и Twitter.”- анализатор, Uber.

„Какъв ъгъл се образува между стрелките на часовник, показващ 3 и 15?“ – консултант по имплементацията, Fast Enterprises.

„Коя секция от вестника четете най-напред? Какво говори това за вас?“ – одитор, BDO USA.

„Ваш колега има дразнещ навик, който пречи на качеството на работата ви. Как бихте разрешили тази ситуация?“ – техник по продукцията, Procter & Gamble.

„Оставете CV-то си, кажете ми кое е онова нещо, което ви прави такива, каквито сте“ – отдел продажби, Zillow.

„Как ще намерите корен квадратен от 1,2?“ – хардуерен инженер, Jump Trading.

Източник: Mashable

Източник:http://www.manager.bg/upravlenie/27-ot-nay-trudnite-vprosi-na-intervyuta-za-rabota?page=0%2C2