Щом клиентът купи, добавете стойност

Щом клиентът купи, добавете стойност
Щом клиентът купи, добавете стойност
Снимка: Shutterstock

Доверието! Веднъж щом потребителят е обвързан с процес на купуване, успешните марки ще предложат в мрежата оферта, за да бъдат сигурни, че ще задържат връзката си с него. Това коментира Марк Боуър, директор на британската агенция за дигитален маркетинг и онлайн реклама Coolpink, в YouTalkMarketing.Com.

За да накарат клиента да се завърне, обикновено компаниите трябва да добавят стойност. Тази стойност идва от допълнителни услуги, преимущества или награди, продължава той.

Освен това е много важно компанията да се придържа към обещанията си, както във виртуалния свят, така и реално. Маркетинг обещанията трябва да бъдат много добре подкрепени от бизнес операциите. Всяка крайна точка на корпоративния уебсайт трябва да работи точно толкова добре, колкото началната страница, и трябва да е свързана с маркетинг стратегията на фирмата.

За тези неминуеми случаи, когато нещо ще се обърка, добрите световни компании винаги имат нещо, което да предложат на клиентите като компенсация, за да покажат, че съжаляват и да възнаградят лоялността на човека, дори след възникването на проблем.

Наградите!

Все повече фирми ги използват като инструмент за изграждане, заздравяване и възстановяване на връзката с потребителите. Компаниите, които се ръководят от мислене от типа на “Достатъчна награда за тях е, че използват продуктите ни” са тези, които са извън бизнеса или скоро ще бъдат.

Потребителската обвързаност с марката тежи в злато. Само погледнете всички тези форуми с коментари за продуктите и услугите, които се нароиха в последните няколко години.

Възнаграждавайте клиентите си. Показвайте, че ги цените. Взаимодействайте с живота им. Социалните мрежи са чудесен инструмент да направите последното. С тях можете да изградите емоционална връзка. Тайната идва от това да разберете емоциите, които продуктът ви провокира в потребителите и да определите как можете да събудите тези емоции с дигитални кампании.

Направете стъпка назад от съобщенията за продажби, дайте на хората свобода да се обвържат, независимо от наличието на покупка, и направете интеракцията по техните правила.

Личната връзка!

Когато познавате добре аудиторията си, внушавате, че цените клиентите си и се грижите за потребностите им. Всеки иска да се чувства специален. Затова е решаващо да се направи индивидуалното онлайн преживяване колкото може по-уникално.

Най-успешните сайтове с продажби на дребно подтикват потребителите да търсят информация, за да бъдат сигурни, че съдържанието, което ще доставят следващият път, ще е достатъчно уместно. Това не само свързва преживяването на човека пред компютъра с марката, но и прави бъдещото му онлайн пазаруване по-бързо, защото от тук нататък му се предлагат оферти за покупка, базирани на миналите му навици.

Източник: http://www.manager.bg