Преди да приключите интервюто за работа, задайте тези 3 въпроса

Преди да приключите интервюто за работа, задайте тези 3 въпроса
Преди да приключите интервюто за работа, задайте тези 3 въпроса
Снимка: Potstock / Shutterstock

В края на интервюто потенциалният ви работодател винаги ви пита дали имате някакви въпроси. Не бързайте да кажете „не“ и да си излезете! Вашите въпроси могат да увеличат значително шансовете ви да бъдете назначени на желаната от вас позиция, пише BrghtSide. Пък и по този начин човекът отсреща ще придобие много по-ясна представа какво реално очакваме от нея.

Ето защо е важно да зададете 3 важни въпроса, преди интервюто за работа да е приключило.

Каква е корпоративната култура на фирмата?

Тя е онази емоционална атмосфера в една компания, която обединява всички свои служители. В нея откриваме правила за поведение и комуникация, дейности, мотивация, ценности и още много други. Когато се поинтересувате за корпоративната култура, вие имате възможност да научите много повече за работната среда и да разберете как бихте се чувствали в нея.

Какъв е типичният работен ден?

Ако зададете подобен въпрос, вие ще научите повече за потенциалните си отговорности, както и препятствията, пред които е необходимо да се изправите. Пък и по този начин ще се изявите като служите, който няма търпение да участва в корпоративния живот.

Каква е следващата стъпка от интервюто за работа?

Неизбежно е – след всяко интервю настъпва период на нервно очакване. Кога ще ми звъннат или ще ми пишат? Какво мога да очаквам? Можете да избегнете този вид стрес, просто като попитате човека отсреща какъв е следващият етап от интервюто.

Ако обещаят да ви се обадят, питайте за приблизителна дата и време на обаждането. Ако трябва да преминете през още един кръг, проучете всички негови тънкости, за да бъдете подготвени. Не се страхувайте да поискате повече информация, тъй като тя ще ви помогне да избегнете пропуски и да се чувствате по-уверени.

За финал

Благодарете на човека отсреща за интервюто и не забравяйте – дори и да ви отхвърлят, не се отчайвайте. Помолете да ви обяснят точната причина. По този начин ще можете да преодолеете своите недостатъци като бъдещ служител.

Източник: BrightSide

Източник: http://www.manager.bg