Онлайн услуги с търговски потенциал

Онлайн услуги с търговски потенциал
Онлайн услуги с търговски потенциал
Снимка: Shutterstock

Оглеждате се за възможности за създаване на собствен бизнес? От известно време се развиват 8 области в интернет, към които е ориентиран активен потребителски интерес, посочва в списание Entrepreneur американската авторка Катрин Клифърд. Тя смята, че икономическата несигурност на пазарите не означава, че времето е неподходящо за стартиране на бизнес. Особено, имайки предвид нарастващите аудитория и търговски потенциал на мрежата.

Печелившите области за създаване и предлагане на интернет услуга според нея са:

Онлайн продажби на обувки. Рядко може да се намери жена, която да не измисли оправдание защо се нуждае от още един чифт обувки. Този вид бизнес в развитите икономики е доминиран от големи играчи, каквито са Zappos и Amazon в Щатите, например. В него обаче се открояват и печелят и малки търговци онлайн. Особено когато предлагат по-различна стока.

Онлайн услуга за инсталация на “умна” телевизия вкъщи или система за домашно кино. Все повече потребители от средната класа на развитите икономики закупуват технологии за създаването на същински кинотеатър у дома.

Разработване на игри за социалните мрежи. В последните години нараства продължителността на присъствието на хората във Facebook и други на ежедневна база. Това развитие се дължи на скок на потреблението на мобилните платформи в телефони и таблети.

Виртуални пространства за съхранение на данни. Едно от предимствата на създаването и управлението на такава фирма е, че всъщност нямаш нужда от задължителен офис адрес и физическо местонахождение. Презентациите пред инвеститорите са правени онлайн и във виртуални конферентни разговори. Цената на навлизане на пазара е сравнително ниска.

Туристически агенции в интернет. Туристическият бизнес се разви, а епохата на големите зали на агенциите отмина. Услугата с осигуряване на пътуване все повече се прехвърля в онлайн пазара, както и съпътстващите я дейности около всяко туристическо посещение.

Преводачески услуги. Все по-голям брой фирми за онлайн услуги опитват да се възползват от нарастващата глобализация на бизнес средата и да навлязат на пазари в чужбина. За да го сторят обаче са им нужни местни преводачи, които да им помагат да изработват маркетинг материалите си и сайтовете си разбираемо на чуждия език. Автоматичният превод е някакъв вид конкуренция, но една компютърна програма, разбира се, никога не би могла да посочи културните несъответствия и значения в превода на фразите.

Консултанти информационна сигурност. Когато адреси като този на вестник „Ню Йорк Таймс“ са атакувани от хакери, индустрията за ИТ сигурност получава солиден стимул. Заедно с нарастващата популярност на онлайн търговията, в която трябва да се защитават интернет купувачите, ИТ сигурността е област с нарастващо търсене на специалисти.

Дигитални адвокатски услуги. През последните години този вид индустрия нарасна в САЩ и на други места по света. Очаква се тенденцията да се разпространява.

Източник: http://www.manager.bg