Как другите да ни харесат

Как да приповдигнем настроението си?
Как да приповдигнем настроението си?
Снимка: Shutterstock

Съществуват хора, които са вечно спокойни, постоянно усмихнати, позитивни. Общуването с тях е много приятно. Затова много често всички наоколо ги търсят и сякаш опитват да са по-близо до тях.

Тези хора несъмнено имат проблеми, но някак с общуването си успяват да станат неустоимо магнетични. Привлекателни са за противоположния пол и изобщо за хора от всякакви възрасти, които търсят начин да комуникират с тях.

Въпросът е „Как да бъдем като тях?“. Тези 9 психологически трика, предложени от BrightSide, ще ви помогнат.

Изградете индивидуален стил

Нужно е просто да откриете нещичко, което да е само ваше, което да ви отличава от останалите. Детайл, който напомня само за вас и който се съчетава по съвършен начин с визията ви. Именно това ще накара непознатите да ви запомнят, като тук красотата не играе роля. Може и да ви се струва странно, но уникалността на един човек може да бъде видяна в която и да е форма на лицето или тялото. Това може да е жест, мимика, дреха или начин на комуникация.

Ето и няколко примера на известни личности, които имат своя отличителен знак и винаги ще ги асоциираме с него:

  • Чарли Чаплин – мустак, костюм, походка.
  • Уинстън Чърчил – пълнота, пури.
  • Йосиф Сталин – мустак, лула, акцент.
  • Адолф Хитлер – оригинална форма на мустака, интонация.
  • Дита фон Тийз – типичен за 40-те стил, червено червило.
  • Мерилин Монро – цвят на косата, бенка.
  • Салвадор Дали – мустак, изражения на лицето.

Открийте своята голяма мечта

Искате хората около вас да се вдъхновяват, да ви търсят за съвет, да оценяват индивидуалнстта ви? В такъв случай ви е необходима причина, за която съществувате. Амбиция и желание да промените нещо в този свят. Да се борите за нещо. Защото човек без мечта е като книга без идея.

Бъдете уверени

Искате да бъдете харизматични? Нужна ви е увереност. Трябва да сте решителни, да разчитате на себе си, да не очаквате помощ от останалите и да успявате да разкажете идеите си на другите така, че всички да ви разберат. Околните могат да усетят увереността ви и по начина, по който говорите. Добре е да избягвате фрази като “предполагам, че…”, “надявам се”, “очаквам”, “може би”, най-вероятно”.

Не се оплаквайте

Едва ли ще уважавате човек, който постоянно се оплаква. За възхищение и дума не може да става дума. Хората с харизма винаги са позитивни. Избягвайте критиката, оплакванията и негативните теми. Ако не всичко е на мястото си в живота ви, започнете разговор, който ви носи удоволствие и ще донесе същото на събеседниците ви.

Използвайте езика на тялото

Поведението ви трябва да отразява вашата увереност. Не си играйте с предмети, докато говорите или с косата си, гледайте събеседника си в очите и избягвайте затворените позиции на тялото.

Бъдете добри разказвачи

Не всеки може да направи една история увлекателна. За това е нужен истински талант. Но не винаги. Разказвачеството е умение, което може да се придобие. Използвайте хумор, особено самоирония. Не забравяйте за езика на тялото, бъдете емоционални и бъдете позитивни. Не се притеснявайте, ако някоя от историите или шегите ви не проработят. Разкажете своята собствена история. Ако хората са чули нещо наистина интересно, те ще го споделят с други около тях.

Не извръщайте очи

Старайте се да не извръщате очи, когато говорите с някого. Понякога един проницателен поглед може да каже повече от хиляда думи. Контактът с очите говори, че вие слушате активно своя събеседник.

Източник: https://www.manager.bg/