Четири факта, които трябва да приемете, ако искате да живеете щастлив живот

Четири факта, които трябва да приемете, ако искате да живеете щастлив живот
Четири факта, които трябва да приемете, ако искате да живеете щастлив живот
Снимка: Shutterstock

“Какъв факт сте приемали досега за живота, който ви е направил по-щастливи?”.

Този въпрос е бил зададен на потребителите на платформата за допитвания Quora – място в интернет, където хора споделят опита си и вдъхновяват другите да се учат и по-добре да разбират света.

Сред най-добрите отговори на въпроса се очертава един – от Джошуа Отусаня – счетоводител, стенд-ъп комедиант, бивш спортист – футболист.

Ето какво посочва той, цитиран от изданието Inc.com:

………

Ако едно нещо е за теб, за теб е. Ако не е, не е. Приел съм, че ако нещо е писано да ми се случи на мен, то ще стане. Не се опитвам да насилвам ситуациите или да се стресирам дали определени неща ще ми се случат. Моят подход е да давам най-доброто от себе си във всички свои начинания и просто да се доверявам на процеса. Използвам това във всички области на живота ми – от срещите, през приятелствата, до кариерните цели и др.

Животът с течение на времето става по-добре. Докато се опитваме да се развиваме и подобряваме като хора, животът ни продължава и става все по-добре. Като остарявах, ставах по-мъдър, по-уверен в себе си и имам вече свободата да продължа да разпервам криле.

Животът е много крехък. Колкото и на сериозно да обичаме да го приемаме, всичко може да изчезне за един миг. Всички онези реални неща, които се стремим да изграждаме, докато сме тук на тази земя, са недостатъчни, когато времето ни свършва. Нищо не можем да вземем със себе си накрая. Знаейки това, няма смисъл да се тревожим или стресираме за материали неща. Времето ви е ограничено, радвайте му се възможно повече.

Никой не е перфектен. Преди се ядосвах когато хората ме разочароваха или предаваха. Ядосвах се, когато аз предавах другите. Като помъдрях обаче осъзнах, че да мериш хората (включително себе си) с аршин за съвършенство винаги ще ти осигури едно нещо – разочарование. Обещания ще бъдат нарушавани и грешки ще бъдат правени. Всичко това е част от да бъдеш човек. Така че дайте си (и на другите) малко почивка и се отпуснете.

Източник: https://www.manager.bg/