5 лесни начина да изглеждаме по-интелигентни

5 лесни начина да изглеждаме по-интелигентни
5 лесни начина да изглеждаме по-интелигентни
Снимка: Shutterstock

Необходимо ли е да се стараем да изглеждаме по-интелигентни? В някои ситуации – вероятно да. Знаем поговорката “По дрехите посрещат, по думите изпращат”. Ако искаме да се отнасят с нас серизно, добре е да се съобразяваме с някои прости правила в обличането, положението на тялото, говоренето. Например:

1. Носете повече дрехи

Носенето на повече дрехи ви прави по-компетентни, сочат резултатите от проучване. Това се отнася както за мъжете, така и за жените. Когато виждаме повече плът у някой, това ни насърчава да мислим за тялото на човек, а не за неговия ум.

2. Правете контакт с очите

Поддържането на контакт с очите, докато говорите, е един от най-лесните начини да изглеждате по-умни, разкрива изследването. Различни тестове доказват, че хора, които поддържат контакт с очите, действително са по-умни.

3. Правилната прическа

Средните небрежно изглеждащи прически се считат за по-подходящи за жените, сочи проучване. Този стил се свързва също и с добродушост. Прическата, която придава на мъжа по-интелигентен вид е също средна дължина.

4. Дръжте очите си отворени и не се мръщете

Получаването на достатъчно количество сън прави хората по-интелигентни, заради начина, по който сънят се отразява на спокойния израз на лицето им. Хората, които са по-добре отпочинали, държат очите си по-широко отворени и нямат намръщен вид на лицето си.

5. Говорете бавно

По-бавният говор кара хората да звучат по-интелигентно, разкрива изследване, в което хората променят тона, интонацията и темпото си на говорене, за да зучат по-секси, по-уверени, по-интелигентни или по-властни. И при двата пола бавното говорене ги кара да звучат по-интелигентно и доминиращо.

Източник: PsyBlog

Източник: https://www.manager.bg/