10 начина да насочите живота си към желаната промяна

10 начина да насочите живота си към желаната промяна
10 начина да насочите живота си към желаната промяна
Снимка: Shutterstock

Ако обстоятелствата във вашата кариера или живот са ви поставили в позиция, в която никога не сте искали да бъдете, не трябва да мислите, че промяната е невъзможна.

Не позволявайте бъдещето ви да бъде предопределено от вашата възраст или настоящото ви положение. Спрете да се страхувате от това, което може да се обърка, и започнете да се вълнувате от нещата, които може да развият по начина, по който искате.

Това са 10 начина да се измъкнете от негативната ситуацията и да заживеете един по-щастлив и смислен живот.

1. Разгледайте лошите избори, които сте правили в миналото, и променете изборите, които ще правите в бъдеще.

Животът се състои от множество избори, които могат да ни наранят, да ни накарат да се чувстваме горди или да съжаляваме, че сме ги направили. Всяко нещо във вашия живот и кариера е отражение на направените от вас избори. Ако искате различни резултати, започнете да правите различни избори.

2. Бъдете искрени и казвайте това, което мислите.

Много хора вярват, че човек не печели много приятели, когато е честен, но дори и това да е вярно, истинските приятели са тези, които ценят вашата искреност и откритост. Честността е в основата на всеки успех.

3. Откажете се от перфекционизма.

След като осъзнаете, че перфектните неща не съществуват, ще можете да намалите стреса и напрежението, което изпитвате, когато опитвате да направите нещо перфектно. Грешките могат да бъдат полезни, ако сте готови да си вземете поуки от тях и да направите нужните корекции. Бъдете себе си и позволете на хората да ви приемат такива, каквито сте.

4. Приемете вашите провали и продължете напред.

Никога не трябва да забравяте, че победителите не са хората, които не се провалят, а тези, които никога не се отказват. Идеята, че никога няма да успеете е също толкова вредна, колкото тази, че никога няма да се провалите. За да продължите напред, трябва да приемете вашите неуспехи и да се научите да използвате наученото от тях в новите възможности.

5. Не е важно колко грешки сте направили, а какво сте научили от тях.

Приемете, че не винаги вземате най-добрите решения. Както всички хора и вие ще правите грешки, които понякога могат да бъдат изключително тежки. Вашите грешки обаче не са знак за това, че сте се провалили, а че опитвате да учите от живота. Ако не правите грешки, значи не искате да станете по-добри в това, което правите.

6. Простете на хората, които са ви наранили, и променете вашето обкръжение.

Човек често може да подобри живота си просто като промени своето обкръжение. Ако около вас има много хора, които са създали много негативност и болка във вашия живот, приемете, че всичко това не може да бъде променено, изтрито или забравено. Единственото нещо, което може да направите, е да простите. Използвайте преживяното за урок и започнете да се обкръжавате с хора, които ви подкрепят и ви помагат да бъдете най-доброто си Аз.

7. Подхранете ума си с амбициозни мисли, защото човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

Това, в което вярвате, е това, в което се превръщате. Тъжната истина е, че най-големият ни враг в повечето случаи сме самите ние, защото позволяваме на негативните мисли да пречат на нашето развитие. Ако искате да промените живота си, първото, с което трябва да започнете, е начина, по който мислите.

8. Намерете успех извън вашата зона на комфорт.

Каквито и колебания и страхове да имат, хората се нуждаят от промяна, за да бъдат щастливи. Опитайте всеки ден да правите нещо, което преди това никога не сте правили. Не се страхувайте да опитвате нови неща и да излизате от зоната си на комфорт. За да спечелите нещо, което не сте имали, трябва да направите нещо, което никога не сте правили.

9. Не сравнявайте живота си с нечий друг.

Един от най-големите източници на нещастие е идеята, че животът на другите е по-добър и по-лесен от вашия. Когато обаче сравнявате вашата ситуация с тази на другите, вие сравнявате вашата цялостна реалност с най-повърхностните елементи от живота на другите.

Независимо от това колко фантастично и перфектно изглеждат нещата на повърхността, никога не знаете какво точно се случва в живота на тези хора. Истината е, че те може да се борят със същите трудности и проблеми, пред които сте изправени и вие.

10. Премахнете всичко ненужно и се концентрирайте върху най-важното.

Помислете за всички неща в живота ви, които са наистина важни за вас, и изхвърлете всичко останало. Тази система ви помага да опростите живота си и да разпознаете нещата, върху които трябва да съсредоточите вниманието си. Това важи както за професионалната среда, така и за личния ви живот. Фокусирайте се върху важното и изградете живота, който искате да имате.

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, за Inc.com

Източник: https://www.manager.bg/