Работа без работно време. Харесва ми

Снимка: Shutterstock

По-добър баланс между работа и личен живот – това е най-важното преимущество за работещите родители днес. Все по-често те се ориентират към работодатели, които толерират гъвкавото работно време, показва ново проучване на компанията за предоставяне на работни пространства Regus.

Цели 85% от работещите родители са склонни да направят компромис и да се откажат от други привилегии в полза на гъвкави условия за работа, сочат данните от изследването. Защото, според 81% от анкетираните най-важното преимущество е по-добрият баланс между работа и личен живот.

И още:

според проучването на Regus сред работещи родители те биха прекарвали времето, освободено от пътуване до работа и обратно, на първо място със семейството си (71%), а на второ като “време за себе си” – например за продължителна вана или за среща с приятели (38%).

96% от служителите с деца казват, че биха работили за работодател, който предлага гъвкави форми на работа като част от социалния пакет, а 74% споделят, че са готови да си сменят работата си, ако им предложат избор от повече работни локации.

Източник: https://www.manager.bg/