Контролирайте имиджа си в социалните мрежи

Контролирайте имиджа си в социалните мрежи

Контролирайте имиджа си в социалните мрежи В епохата на социалните медии съдържанието върви ръка за ръка с разпространението. А нищо не се разпространява толкова бързо, както хумора или по-язвителния му брат – сарказма. В социалните мрежи всеки има право да реши какво да разгласи. Колкото полезна е тази среда за марката ви обаче, толкова е и опасна. Затова не трябва да забравяте някои от златните правила, чрез които да се включите във вихъра на социалните медии, за да контролирате имиджа си, съветва Harvard Business Review.

Първо, размерът ви прави уязвими. Колкото сте по-големи, толкова по-застрашени сте. Ако направите погрешна стъпка, не се съмнявайте, че милионите потребители на Facebook или Twitter ще я забележат до часове.

Второ, мислете повече за автентичността си, отколкото за това как да позиционирате марката си. Социалните мрежи направиха света прозрачен, така че това, което сте вие, е това, което ще види публиката. Ако се опитате да скриете нещо, тя ще го намери.

Трето, не забравяйте, че потребителите на тези мрежи често харесват бунтовниците или тези, които се носят срещу течението. Намерете си противник, по-голям от вас. Така както направи Dove с козметичната индустрия с кампанията си за истинската красота преди години.

И накрая, не изключвайте вероятността, че може би просто социалните мрежи не са за вас. Много от нещата, които са направили тези мрежи досега с различни марки са имали както положителен, така и отрицателен ефект.

Източник: http://www.manager.bg