7 съвета за успешен бизнес

7 съвета за успешен бизнес

7 съвета за успешен бизнес Независимо дали искате да започнете блог, да напишете бестселър или да се впуснете в нов, рисков бизнес, успехът зависи от няколко общи фактора. Осмислете и приемете тези фактори и ще умножите шансовете си за успех.

1: Успехът е това, което казвате, че е.  Ако желанието ви да станете номер едно в световна класация за бестселъри ви прави щастливи, чудесно. Ако 100 души следят редовно вашия блог и това ви прави щастлив, това е успехът за вас. Това е вашият мозък, сърце, живот – не позволявайте някой да размива вашата дефиниция за успех.

2: Успехът може да отнеме една или едни сто години. Джоан Роулинг постигна успех бързо. Ван Гог не. Дори и намирането на тези сто страстни последователи може да отнеме време. Пътуването се определя от резултата, не от времето.

3: По-малко от 1% от хората трябва да купуват това, което правите. Не всеки иска да се възползва финансово от вашата творческа дейност. Ако само един на сто от потребителите в САЩ например купуват това, което предлагате, ще имате повече от три милиона продажби. Един на сто във Великобритания е 600 000 души. Дори един от хиляда пак е изобилие. Ако пък живеете в Китай, значи наистина имате късмет!

4: Започнете с намирането на един човек, който обича това, което правите и който вярва във вас. Вашата вяра в себе си генерира още една единица вяра. Вие, плюс човекът до вас генерирате 100 единици вяра. Това е математиката на успеха.

5: Нестандартността е първата стъпка. Всеки пробив се счита за шантава идея на първо време. Не може да направите разликата, докато не превърнете идеята си в нещо реално и не я представите пред света.

6: Няма подходящо време и място. Никога няма да има точно и подходящо време и никога няма да разполагате с всички ресурси, от които се нуждаете. Погледнете реалността и изгответе проекта си въз основа на това, с което разполагате.

7: Ако в началото не успеете, не опитвайте отново. Направете го единствено, ако не правите същото проклето нещо, а се захванете с нещо различно. Ударете се с чук по главата! Как се чувствате? Смятате ли, че ще се чувствате по-различно, ако го направите отново? Ако да, продължете, докато не намерите начин, който работи.

Юрген Волф за OpenForum

Източник:manager.bg